Clubul Sportiv Școlar Ploiești, are sediul în str. Ștefan cel Mare nr. 5, imobil ce face parte din patrimoniul național, fiind contruit în urmă cu aproximativ 100 de ani, după planurile lui Spiru Haret.

     În acest imobil a funcționat Școala Primară de Băieți Nr.1 din Ploiești, unde I.L.Caragiale a fost elev între anii 1859-1863 și 1864-1866, iar între anii 1893-1898, marele matematician Dimitrie D. Pompeiu a fost institutor.

     Inițial a fost școală pentru învățământul primar, formată din parter și etaj, care odată cu cutremurul din 1941 și ulterior cu bombardamentul din 1942-1943 s-a transformat într-o școală cu 4 săli de clasă la parter, o sală centrală pentru educație fizică, cancelarie, secretariat, dependințe.
În anul 1953 când s-au înființat școlile sportive, sediul a intrat în administrarea Școlii Sportive de Elevi Ploiești, unitate sportivă de performanță a Ministerului Învățământului.

     Primul sediu al Școlii Sportive de Elevi Ploiești a fost situat lângă Școala Medie nr.1 I.L.Caragiale, apoi în strada Vasile Lupu (Școala Generală nr.4 –actuala Școala Gimnazială Elena Doamna, Ploiești), și din anul 1960 funcționează în imobilul din str. Ștefan cel Mare nr. 5, Ploiești.
Școala Sportivă Ploiești nu a deținut ani de zile o bază sportivă proprie, utilizând diverse baze și săli aparținând unor școli și licee. În anul 1960, odată cu preluarea actualului sediu al școlii, acesta a fost amenajat pentru desfășurarea activităților sportive. Sala de forță dotată corespunzător a fost utilizată de majoritatea secțiilor sportive.

    În patrimoniul școlii se mai află o bază sportivă care cuprinde un teren de baschet în aer liber și o sală de sport multifuncțională în str. Milcov nr.1, iar în str. Petrolului nr.1 se află o bază pentru tenis de câmp cu 8 terenuri și dependințe.

     Clubul Sportiv Școlar s-a bucurat de-a lungul timpului de sprijin și înțelegere privind selecția elevilor, sistemul de pregătire, orarul și sprijinirea elevilor sportivi în rezolvarea situației școlare din partea unităților de învățământ preuniversitar.

     Clubul Sportiv Școlar Ploiești are în prezent un număr de 7 secții: atletism, baschet, handbal, înot, judo, scrimă și tenis de câmp cu un total de 868 de sportivi împărțiți în grupe de performanță avansați și începători, cu un total de 28 de profesori-titulari.

Mediul din care provin elevii-sportivi este atât urban cât și rural.

     Clubul Sportiv Școlar Ploiești a contribuit de-a lungul anilor la activitatea sportivă școlară de performanță, materializată prin numeroase titluri, medalii și recorduri, atât în plan intern și internațional, precum și la formarea elevilor din punct de vedere profesional, moral și civic prin calitățile benefice ale sportului, prin competența și dăruirea profesorilor.

Dintre sportivii cu rezultate deosebite care au activat în cadrul Clubului Sportiv Școlar Ploiești s-au remarcat următorii:
Atletism – Mirela Dulgheru – locul IV la J.O. Barcelona, antrenor Oprișescu Gheorghe
Baschet – Mircea Constantin – locul IV C.M. echipe tineret, antrenor Dobrescu Ioan
Corina Istrătescu – locul I jocurile francofone cu echipa națională, antrenori Hartman Marian și Panaitescu Horațiu
Handbal –Alexandru Dedu – de trei ori câștigător al ligii Campionilor EHR și de două ori supercupa Europei, antrenor Ion Nicolae
Înot – Tamara Costache – locul I C.M. seniori, antrenor Gothe Mihai
Carmen Herea – locul I C.E. seniori 4×200 m liber, antrenor Aldea Dragoș
Judo – Violeta Dumitru – locul I C.E. cadeți, antrenor Trandafirescu Mihai
Scrimă – Virgil Sălișcan – locul III C.E. juniori, antrenor Popescu Rodica

În blocstarturile performanței se află un număr de elevi talentați, dornici să continue tradiția și performanțele clubului nostru.